Somfy io-homecontrol

io-homecontrolź a Somfytól

 

 

 
io - homecontrolIntelligens otthon, mely elérhetőbb, mint gondolná

 

Mindannyiunk számára fontos és alapvető igény egy olyan otthon megteremtése, ahol kényelemben és biztonságban érezhetjük magunkat. Lakóterünk meghitt hangulatának kialakítása, a sajátos harmónia megteremtése, elengedhetetlen ahhoz, hogy a rohanó világ zsúfolt közegéből kiszakadva, igazán kellemesen tölthessük szabadidőnk minden percét családunk és barátaink társaságában.


Az io-homecontrolź tökéletesen illeszkedik az intelligens otthon elvárásaihoz: Segítségével egy olyan lakóteret hozhat létre, amelyet könnyedén a saját igényeihez hangolhat, így kialakítva a redőnyök, napellenzők, belső árnyékolók, nyílászárók, garázs- és kertkapuk, fűtés és hűtés vagy akár a világítás megfelelő, automata működését is.

 


A jövő technológiája a mindennapok kényelméért


A rádiós házautomatizálás az előre beállított programok segítségével megnöveli az épület komfortját. Nem kell többé a rutinfeladatokkal bajlódnia, elegendő a Somfy io-homecontrolź rendszert automata üzemmódba helyeznie, és az árnyékolók a hét minden napján az Ön szokásaihoz igazodva vagy az időjárás változásának megfelelően működnek.


Csoportosítsa könnyedén árnyékolóit, majd az intelligens csoportvezérlés révén állítsa be, hogy a kívánt helyiségekben az árnyékolók a hét melyik napján és hány órakor lépjenek működésbe. Könnyedén különbséget tehet a hétköznapok és a hétvégék között, amikor tovább szokott pihenni és nem szeretné, hogy a redőnyök kora reggel felmenjenek, így beengedve a napfényt. – A Somfy io-homecontrolź rendszerekkel ez mind csak az Ön fantáziáján múlik, a programozás szinte gyerekjáték, pillanatok alatt megvalósítható feladat.

 

 

Kompatibilitás felsőfokon


Az io–homecontrolź intelligens épületvezérlés a következő gyártók termékeit foglalja magába, így az épület különböző részegységei egyetlen rendszer tagjaként könnyedén, távirányítóval működtethetőek:

  io - homecontrol

 

 • Ház körüli hajtási és vezérlési megoldások – SOMFY
 • Szellőzés – RENSON
 • Tetőablakok – VELUX
 • Zárrendszerek – ASSA ABLOY
 • Világítás – NIKO
 • Fűtés-/klímatechnika – CIAT
 • Fűtés – HONEYWELL
 • Ablaknyitás – WINDOW MASTER

 

 

Energiatakarékos megoldások minden évszakban – Bioklimatikus homlokzat


A Somfy által kínált dinamikus árnyékolás segít abban, hogy jelentősen csökkentse energia felhasználását. Az intelligens érzékelőknek köszönhetően otthona automatikusan reagál a környezeti időjárás alakulására: A napfény, a hőmérséklet vagy a szélerősség változását figyelembe véve árnyékolói életre kelnek: Az ablakon betűző napsugarak nem tudják felmelegíteni a belső teret, mert a redőnyök, zsaluziák vagy napellenzők automatikusan a kívánt pozícióba mozognak és megakadályozzák a helyiség felmelegedését. Ennek köszönhetően akár 9 Celsius-fokkal alacsonyabb belső hőmérséklet érhető el, így a légkondicionáló berendezést egyáltalán nem, vagy csak rendkívül alacsony teljesítmény szinten szükséges üzemeltetni.

 

 

Télen ez a tendencia megfordul: Délelőtt illetve délután a napsugarak szabadon jutnak a helyiségbe, így felmelegítve azt. Amikor a nap lemenőben van, a redőnyök is az alsó pozícióba mozognak. Az ablak üvege és a redőnypalást közötti légrétegnek, valamint a habbal töltött alumínium redőnylécek szigetelő hatásának köszönhetően, akár 10 százalékkal kisebb fűtési költség érhető el.

 

io–homecontrol – Hogy otthonát mindig biztonságban tudhassa

io - homecontrol


Kétoldalú kommunikáció: A biztonság tekintetében is jelentős, innovatív megoldást jelentenek a Somfy io rendszerek, melyek intelligens kétirányú kommunikációjuk révén visszajelzést biztosítanak a felhasználó számára. Ennek a speciális rendszernek köszönhetően nem lehet többé kétsége afelől, hogy azok az árnyékolók is rendben megérkeztek a kívánt pozícióba, amelyekre valamilyen oknál fogva nem lát rá. A távirányítón diszkrét fény és hangjelzés tájékoztat arról, hogy a bejárati ajtó illetve a garázskapu és a redőnyök nem ütköztek akadályba, otthona lezárása tökéletesen megtörtént.


Jelenlét szimuláció: Programóra segítségével háza abban az esetben is lakottnak tűnhet, amikor éppen senki nem tartózkodik otthon. Könnyedén beállíthatja, hogy távollétében hány órakor kapcsoljon fel a világítás, a redőnyök és egyéb árnyékolók mikor lépjenek működésbe.


Betörésgátló redőnyök: A motoros redőnyökben található Somfy meghajtások beépített fékkel rendelkeznek, továbbá minden redőnypalást merev feltolás gátlóval, úgynevezett Lock To Play rendszerrel, csatlakozik a tengelyhez. Ezen műszaki megoldások együttese gondoskodik arról, hogy redőnyei több mit 100 kg feltoló erőnek is ellenálljanak. A biztonság fokozása érdekében lehetőség van speciális műszaki megoldásokra is úgy, mint az erősített redőnypalást és lefutó beszerelése.


Távoli felügyelet: A TaHoma io box használatával otthona a világ bármely pontjáról pillanatok alatt elérhető: Az internetre csatlakozva egy biztonságos, jelszóval védett online felületen követheti nyomon a ház vagy lakás állapotát, valós képet kapva ezzel berendezései állapotáról. Ezen felül, az intelligens kezelőfelület lehetőséget biztosít arra is, hogy berendezéseit egyetlen kattintással, távoli számítógépéről, okostelefonjáról vagy táblagépéről vezérelje.


TaHoma box használatával elkerülhetőek a gyakran előforduló kellemetlenségek:


Nyaralni ment, de nem tud visszaemlékezni, hogy a nagy rohanásban bekapcsolva felejtette-e a televíziót? TaHoma box használatával ezt notebookról, okostelefonról és tabletről is könnyedén ellenőrizheti, vagy akár ki is kapcsolhatja.


Színházba vagy moziba indult, de út közben észrevette, hogy viharfelhők közelednek? Nem kell aggódnia a nyitott tetőablakok miatt. Okostelefonjáról távolról is egy érintéssel vezérelheti nyílászáróit.


Egy hosszú utazás, vagy egy fárasztó tárgyalás után, a nap végén szeretne egy kellemesen hűs otthonba megérkezni? Nyissa ki az ablakokat, engedje fel a redőnyöket, vagy kapcsolja be a légkondicionálót okostelefonja vagy laptopja segítségével.

 

 

 

Lakótér megnövelése io-rendszer által vezérelt napellenzővel


Bővítse ki életterét intelligensen vezérelt napellenzővel: Képzeljen el egy ízlésesen kialakított teraszt, ahol a hűs árnyékról, a komfortos körülményekről és a magával ragadó hangulatról napellenző gondoskodik.

io - homecontrol

 

Somfy io-homecontrol használatával, lehetőség nyílik arra, hogy az előre ütemezett forgatókönyveknek, vagy a nap állásának és az időjárás változásának megfelelően,a napellenző teljesen önműködően hajtsa végre a programban szereplő feladatokat. Nem kell aggódnia a felhőszakadások miatt: Erős szél, vagy egy hirtelen jött vihar esetén az automatikus védelem nem engedi, hogy a napellenző károsodjon – a kifinomult érzékelők lehetővé teszik a valós idejű, gyors reakciót, a nem várt helyzetekre.


Egy forró nap végén, amikor este hűvösre fordul az idő, nem kell teraszáról a lakásba húzódnia. A Somfy napellenzőre szerelhető megoldásai lehetővé teszik, hogy az időjárás változásaitól nem zavartatva, kellemes környezetben tölthesse szabadidejét: Elegendő egy gombnyomás és a napellenzőre integrált hősugárzó kellemes hőmérsékletet, míg a lámpák hangulatos fényt biztosítanak a teraszon.


Fényérzékelővel (pl.: Sunis WireFree io) ellátott homlokzati árnyékolók, vagy napellenzők vezérlésére Easy Sun io távirányítót ajánlunk, melynek segítségével 5 termékcsoport, összesen legfeljebb 15 terméke vezérelhető. Easy Sun io távirányító használatával továbbá könnyedén beállíthatóak a megfelelő érzékelési küszöbértékek. A vezérelt árnyékoló működéséről, a kijelzőn grafikus folyamatábrák jelennek meg, amelyek segítségével könnyedén tájékozódhat az árnyékolók és érzékelők állapotáról.

 


io-homecontrolź technológia előnyei:

 • Bármikor szabadon bővíthető, a különböző igényekhez alakítható rendszerio - homecontrol Smoove
 • Vezeték nélküli kapcsolat az eszközök között
 • A különböző gyártók io-homecontrol berendezései egyetlen csoport tagjaként működnek, kommunikálnak egymással
 • Az io-termékek folyamatos visszajelzést küldenek távirányítójára, nyugtázva ezzel a kiadott parancsok végrehajtásának állapotát
 • A kényelmes működtetés és a határtalan személyre szabhatóság leveszi rutinfeladatok gondját a válláról
 • Redőnyök, napellenzők, belső árnyékolók, nyílászárók, garázs- és kertkapuk, hűtés és fűtés illetve világítás vezérlése akár egyetlen központi távirányítóval
 • Jelentős energiamegtakarítás minden évszakban
 • Innovatív biztonsági megoldások: 2 irányú kommunikáció, 128 bites kódrendszer, intelligens visszajelzés és irányítás a világ bármely pontjáról
 • Otthonát okostelefonról, táblagépről vagy notebookról is vezérelheti
 • Lehetőség nyílik teljesen automata működtetésre különböző forgatókönyvek alapján
 • Egyedülállóanź könnyű programozhatóság és telepítés
 • Az intelligens otthon vezérlések minden elemét innovatív technika és vonzó dizájn jellemzi

 

 

Az io intelligens épületvezérlés gyakorlati előnyeiről és alkalmazásáról bővebben...

 

Partnerek